Udstiller:

"LIVSSTEMNINGER"

Åbent: Fra 5. - 30. oktober
ArrangørLejre Kunstforening

Fernisering: Lørdag d. 5.okt. kl.13:30-16:00. Alle er velkomne

 

Lisbeth Anker: Grafik, mixed media på papir og vægskulptur.
Dorthe Hecht: Mixed media på lærred.
Helle Anker: Mixed media på lærred.

LIVSSTEMNINGER i Felix

Oktober måneds kunstnere i Felix er tre abstrakt malende kvinder:
Helle Engelund Anker, Dorthe Hecht og Lisbeth Anker, der har kaldt deres fælles udstilling for ’Livsstemninger’.

De tre kvinder arbejder sammen, men har en vidt forskellig tilgang til det at udtrykke sig i billeder.

Helle Engelund Anker maler akryl på lærred. Hendes maleeventyr startede i 2004, hvor hun fik lyst til at lave sjove og farvestrålende malerier til børnenes værelser. Siden har Helle udviklet både udtryk og teknikker.
Hun maler abstrakt og intuitivt, og har ofte ikke en plan, når der startes på et nyt lærred. Motivet opstår i en proces, hvor Helle eksperimenterer og leger med farver og metoder. Helles værker er ofte inspireret af naturen og havet, men også af følelser og stemninger.

Dorthe Hecht startede så småt med at male i 1970, og lagde det på hylden efter få år. Efter ikke at have malet i mange år genoptog hun maleriet for ca. ti år siden, da hun havde en følelse af at mange billeder stod i kø for at blive malet. Det, der optager Dorthe, er de store følelser, bevægelse, samt de udtryksmuligheder, som det abstrakte maleri giver.
Dorthe værker er meget koloristiske og hun er fascineret af detaljen i helheden og helheden i detaljen.

Lisbeth Anker skaber organiske og flerlagede grafiske billeder, skulpturer, kunstnerbøger ud fra forskellige materialer såsom papir, knapper, ståltråd og twist.
Naturen har med dens gigantiske mangfoldighed i former og farver fra altid inspireret hende og er derfor blevet den primære inspirationskilde til hendes værker. Ved at lægge lag på lag af tryk, skabes billeder med en illusion af dybde, så beskueren inviteres til at se ind bag overfladen af værket. Det Lisbeth ønsker med sine billeder er at få beskueren til at stoppe op, være nysgerrig, undre sig og derved genopdage det magiske i naturen.

Der er fernisering den 5. oktober i Felix fra klokken 13-16, hvor de tre kunstnere vil være til stede.
Udstillingen er desuden åben hele oktober måned i forbindelse med arrangementer i Felix.

 

 

 

                                                

 

Kulturhus Felix - dit eget kulturhus. Brug det - støt det.

Vi tilstræber at informationerne på hjemmesiden er korrekte, men er naturligvis afhængige af de informationer vi modtager fra arrangørerne. Rigtig god fornøjelse!